Packshot kartonika kawy speciality CHOCO CLASSIC z Kostaryki z serii INTRODUCTION dedykowanej metodom przelewowym o gramaturze 250g z warszawskiej palarni kawy speciality INTRO.
Packshot białej, półprzezroczystej torebki flat bottom wypełnionej ziarnami kawy speciality od warszawskiej palarni INTRO.
więcej
KAWA DO PRZELEWU / INTRODUCTION

Choco Classic

Ziarna, które przebyły z Kostaryki ponad 10 tys. kilometrów, by trafić do Twojego przelewu, o intensywnej czekoladowej nucie.
KAWA DO PRZELEWU / INTRODUCTION

Choco Classic

49 
139 
Gramatura
Ilość
- +

Info techniczne:

nazwa serii:
Introduction
produkt w serii:
Choco Classic
pochodzenie:
Kostaryka
region:
Tarrazú
odmiana:
Catuai, Caturra
obróbka:
washed
punkty SCA:
84.00
wysokość upraw:
1,100 - 1,800 m n.p.m.

Opis sensoryczny

karmelowe brownie, wanilia, mandarynka
Zatop się w głębię mlecznej czekolady, wyłap nuty wanilii, orzechów oraz subtelnych mandarynek. Wszystko to zamknięte w słodkim i harmonijnym przelewie. Dzięki CHOCO CLASSIC odkryjesz prawdziwe znaczenie ‘kawy speciality’. Ziarna z Kostaryki staną się dla Ciebie symbolem podkręconej klasyki, do której będziesz wracać na co dzień.

O kawie Choco Classic

Szukasz kawy w kawie? Mamy coś dla zwolenników klasycznych smaków.

Wybierz CHOCO CLASSIC, czyli ziarna sprowadzone prosto z tropikalnej Kostaryki. Jest to podkręcona klasyka, dedykowana miłośnikom, po prostu i aż, kawy. Idealna na początek przygody ze światem speciality. Odnajdziesz w niej znane smaki, ale również doświadczysz zdecydowanej różnicy w jakości – na plus! Nadal poczujesz przyjemną goryczkę, jednak urozmaiconą o nuty czekolady, orzechów i wanilii. Brzmi dobrze?
Seria INTRODUCTION to propozycja 4 stałych, jasno palonych kaw pod przelew o odmiennych profilach sensorycznych, którymi możesz cieszyć się na co dzień. Dedykowana jest osobom dopiero rozpoczynającym swoją przygodę ze speciality, jak i tym bardziej doświadczonym – każdy znajdzie w niej swój #1.

Co wyróżnia CHOCO CLASSIC? Czekoladowo-karmelowa słodycz i przyjemna, zbalansowana goryczka. Kawa, jaką znasz, ale lepsza!

Zalecane metody parzenia

V60
AEROPRESS
CHEMEX
FRENCH PRESS
EKSPRES PRZELEWOWY