Info techniczne:
nazwa serii:
Expedition
produkt w serii:
Colombia, Huila
pochodzenie:
Kolumbia
region:
Huila
odmiana:
Castillo, Caturra
obróbka:
washed
punkty SCA:
86.50
wysokość upraw:
1,800 m n.p.m.
Opis sensoryczny
wiśnia, ziarna kakaowca, trawa cytrynowa
W pierwszym łyku poczujesz wyrazisty smak wiśni, który ustępuje miejsca czekoladowym nutom kakaowca i orzeźwiającej trawie cytrynowej. Kawa złożona, ale to odkrywanie jej warstw sprawi Ci największą radość.
O kawie Colombia, Huila
Kawa z kolumbijskich Andów? Wyrusz w niecodzienną podróż po plantacji w regionie Huila.
Zatrzymaj się na obowiązkowym przystanku dla każdego kawosza i odkryj, dlaczego kawa z Kolumbii, a zwłaszcza z regionu Huila, to wybór który nigdy nie zawodzi. Powód? Region ten jest otoczony przez trzy pasma Andów, które stanowią naturalną barierę przed zmiennymi warunkami atmosferycznymi, zapewniając tym samym sprzyjający mikroklimat do uprawy kawowca. Dzięki temu wiśnie mogą dojrzewać dłużej i rozwijać bogatsze profile smakowe. Co z pewnością poczujesz w swojej filiżance.
Zatrzymaj się na obowiązkowym przystanku dla każdego kawosza i odkryj, dlaczego kawa z Kolumbii, a zwłaszcza z regionu Huila, to wybór który nigdy nie zawodzi. Powód? Region ten jest otoczony przez trzy pasma Andów, które stanowią naturalną barierę przed zmiennymi warunkami atmosferycznymi, zapewniając tym samym sprzyjający mikroklimat do uprawy kawowca. Dzięki temu wiśnie mogą dojrzewać dłużej i rozwijać bogatsze profile smakowe. Co z pewnością poczujesz w swojej filiżance.
Seria EXPEDITION to wyraz naszej pasji do podróży, poznawania lokalnych kultur i społeczności oraz Twój kawowy paszport do najdalszych zakątków świata! Bagaż? Wystarczy Ci tylko kubek! Każdy przelew przygotujesz z ziaren najwyższej jakości (+85 pkt SCA) pochodzących z unikalnych lotów o małej dostępności, co wpływa na limitowany i rotacyjny charakter produktów. Dodatkowo, poznasz przy tym autentyczne historie z życia plantacji oraz rodziny farmera.
Co wyróżnia kawę COLOMBIA, HUILA? To przelew o delikatnej kwasowości, który harmonijnie łączy intensywną słodycz z subtelnymi nutami cytrusów, nadającymi mu lekkości i świeżości. Połączenie, które pobudza zmysły i orzeźwia.
Co wyróżnia kawę COLOMBIA, HUILA? To przelew o delikatnej kwasowości, który harmonijnie łączy intensywną słodycz z subtelnymi nutami cytrusów, nadającymi mu lekkości i świeżości. Połączenie, które pobudza zmysły i orzeźwia.
Zalecane metody parzenia
V60
AEROPRESS
CHEMEX
FRENCH PRESS
EKSPRES PRZELEWOWY