Packshot kartonika kawy speciality COLOMBIA, HUILA z Kolumbii z serii EXPEDITION dedykowanej do przelewowych metod parzenia o gramaturze 250g z warszawskiej palarni kawy speciality INTRO.
Packshot białej, półprzezroczystej torebki flat bottom wypełnionej ziarnami kawy speciality od warszawskiej palarni INTRO.
więcej
KAWA DO PRZELEWU / EXPEDITION

Colombia, Huila

Zdobywaj szczyty kolumbijskich Andów z kawą dojrzewającą na ich wysokich zboczach, pełną złożonych nut i wiśniowej słodyczy.
KAWA DO PRZELEWU / EXPEDITION

Colombia, Huila

65 
Gramatura
Ilość
- +

Info techniczne:

nazwa serii:
Expedition
produkt w serii:
Colombia, Huila
pochodzenie:
Kolumbia
region:
Huila
odmiana:
Castillo, Caturra
obróbka:
washed
punkty SCA:
86.50
wysokość upraw:
1,800 m n.p.m.

Opis sensoryczny

wiśnia, ziarna kakaowca, trawa cytrynowa
W pierwszym łyku poczujesz wyrazisty smak wiśni, który ustępuje miejsca czekoladowym nutom kakaowca i orzeźwiającej trawie cytrynowej. Kawa złożona, ale to odkrywanie jej warstw sprawi Ci największą radość.

O kawie Colombia, Huila

Kawa z kolumbijskich Andów? Wyrusz w niecodzienną podróż po plantacji w regionie Huila.

Zatrzymaj się na obowiązkowym przystanku dla każdego kawosza i odkryj, dlaczego kawa z Kolumbii, a zwłaszcza z regionu Huila, to wybór który nigdy nie zawodzi. Powód? Region ten jest otoczony przez trzy pasma Andów, które stanowią naturalną barierę przed zmiennymi warunkami atmosferycznymi, zapewniając tym samym sprzyjający mikroklimat do uprawy kawowca. Dzięki temu wiśnie mogą dojrzewać dłużej i rozwijać bogatsze profile smakowe. Co z pewnością poczujesz w swojej filiżance.
Seria EXPEDITION to wyraz naszej pasji do podróży, poznawania lokalnych kultur i społeczności oraz Twój kawowy paszport do najdalszych zakątków świata! Bagaż? Wystarczy Ci tylko kubek! Każdy przelew przygotujesz z ziaren najwyższej jakości (+85 pkt SCA) pochodzących z unikalnych lotów o małej dostępności, co wpływa na limitowany i rotacyjny charakter produktów. Dodatkowo, poznasz przy tym autentyczne historie z życia plantacji oraz rodziny farmera.

Co wyróżnia kawę COLOMBIA, HUILA? To przelew o delikatnej kwasowości, który harmonijnie łączy intensywną słodycz z subtelnymi nutami cytrusów, nadającymi mu lekkości i świeżości. Połączenie, które pobudza zmysły i orzeźwia.

Zalecane metody parzenia

V60
AEROPRESS
CHEMEX
FRENCH PRESS
EKSPRES PRZELEWOWY